Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Свински кокали с патладжан в чугунена тенджера

Свински кокали с патладжан в чугунена тенджера

Свински кокали с патладжан в чугунена тенджера
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Тайната на божественото свинско - чугунена тенджера и бавен огън, но чакането определено си заслужава"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 г с кокал
  • патладжани - 1 среден
  • чушки - 2 бр. зелени
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 ч.ч. консерва или пресни
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва както е с кокала.

Патладжанът се измива и нарязва на едри кубчета, поръсва се със сол и оставяме да пусне горчивия си сок. Чушките нарязваме на ленти, а лукът на полумесеци.

В чугунена тенджерка се загрява олио, запържват се свинските кокали докато месото побелее и изваждаме в чиния. Ако има нужда наливаме 2 с. л. олио и запържваме лук, чушки и отцеден патладжан.

Добавят се кокалите и обелени, нарязани домати, пушен червен пипер, сол и чубрица. Разбърква се, доливаме вода малко под продуктите в тенджерата.

Готви се затворено с капак за 1 час на 2 степен на котлона от възможни 6 степени. Когото е сварено месото ястието е готово. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: