Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата с щипка сол.
Тиквичка се рендосва на ренде, поръсваме с малко сол и оставяме за 15 минути. Отцежда се и смесваме с яйцата.
Прибавя се настъргано сирене, бакпулвера, смляно ленено семе и брашно от нахут. Разбърква се добре на каша.
Загрява се тиган с диаметър 15 см, намазва се с малко олио.Сипва се по 2-3 с.л. смес и оформяме на палачинка от тиквички.
Печем на 4 степен от двете страни, обръща се с широка метална шпатула. От тази доза получаваме 3 големи и 1 малка палачинка.
Приготвя се кремът, като се разбърква майонеза, кисело мляко, щипка сол, копър и скилидки чесън.
В поднос се нареждат палачинка, крем, поръсваме с част от настъргано яйце, 2 палачинка, крем, настърган половината кашкавал, трета палачинка, крем, отново яйце и завършваме с малката палачинка.
Отгоре вкусната солена торта се намазва с крем и поръсваме със смесени останали яйца и кашкавал.
Декорира се с маслинки, магданоз и кетчуп.
Оставяме кето солената торта да се охлади и тогава се нарязва!
Вкусно и здравословно! Бъдете здрави!
Бон Апети!
Коментари