Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Кебап»Моят сполучлив турски кебап

Моят сполучлив турски кебап

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Моят сполучлив турски кебап
Снимка: Мария Симова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Една доста сполучлива рецепта за турски кебап - пробвайте и вие"

Необходими Продукти

  • за кебапа
  • кайма - 500 г
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • галета - 50 г
  • черен пипер - на вкус
  • риган - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • олио - за пържене
  • още
  • лук - 4 глави
  • моркови - 2 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • пресен магданоз - 2 - 3 стръка за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете каймата с яйцето, ситно нарязания лук и подправките, омесете и оформете малки кебапчета.

Нагрейте олио и запържете кебапчетата от всички страни.

Нарежете лука и морковите на ситно, запържете ги в малко олио, додокато поомекнат.

Добавете добре измития ориз и запържете за кратко с лука и морковите.

Прибавете подправките, посолете и разбъркайте, прехвърлете сместа в тава.

Подредете отгоре кебапчетата и залейте с 3 ч.ч. вода.

Завийте турския кебап с алуминиево фолио и поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна.

Печете, докато оризът поеме всичката вода от кебапа.

Премахнете фолиото и оставете сполучливия турски кебап да се запече отгоре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: