Начин на приготвяне
Фасулът се измива много добре.
Почиства се от връхчета и конците.
Нарязва се на дребни парченца.
Слага се в тенджера и се залива със студена вода.
Вари се 30 мин под капак на среден огън.
Лукът се почиства, измива и нарязва на ситно.
Прибавя се към врящият фасул. Вари се 30 Мин.
Пилешкото филе се измива много добре, почиства се от ципите.
Нарязва се на парчета. Прибавя се към фасула и се залива с олио. Вари се 10 Мин.
Прибавя се солта и червения пипер.
Вари се 20 мин, след което котлонът с вкусната яхния се изключва.
Прибавя се парче масло и ситно нарязаният магданоз.
Пресният зелен фасул без домати с пилешко от 1927 г. се похлупва с капака.