Лека пролетна еклерова торта

28/04/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции9
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 798
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лека, свежа и лесна торта с еклери.

Приготвя се кремът, като се загрява 500 мл прясно мляко и захар на котлона. В 100 мл прясно мляко се разбърква нишестето на кашичка и сипваме в горещо мляко на тънка струя.

Разбърква се с телена бъркалка, докато сгъсти, и сваляме от котлона. Добавя се маслото и разбъркваме да се разтопи.

Нямах време да приготвя еклери - ползвах 10 бр. готови.

Трябва ви тавичка почти квадрат 22 на 20 см. Намазва се дъното с 3-4 с.л. крем, отгоре се нареждат 8 бисквити, топени в прясно мляко за секунди, и покриваме с пласт от крема.

Отгоре нареждаме еклерите, а свободните места по краищата се запълват с начупени бисквити.

Останалият крем се разпределя между еклерите и отгоре се покриват с тънък слой крем.

Оставям във хладилника да стегне за 30 минути.

Загрява се течна сметана без да заври, сваля се и добавяме парченца черен шоколад, ползвах на Roshen 56 % какао.

Разбърква се на гладка лъскава смес.

Изваждаме лесната торта и заливаме отгоре шоколадовата глазура, като с лъжица се подравнява и отива в хладилника за 2 часа да стегне.

Изважда се поръсваме с бял шоколад и нарязваме на парчета.

Лека и вкусна пролетна еклерова торта, чудесна за работещи домакини!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар