Начин на приготвяне
За тази мързелива баница безглутеновото брашно може да използвате, каквото имате вкъщи, аз използвах оризово и бадемово - 10 с.л. оризово и 5 с.л. бадемово.
Взимаме си подходяща купа и разбиваме с бъркалка яйцата и олиото.
Слагаме содата във киселото мляко и след като се активира, ги добавяме към яйцата.
Разбъркваме хубаво. Добавяме брашната/ото и накрая настърганите сирене и кашкавал. Разбъркваме.
Сипваме хомогенната смес в подходяща тавичка, застлана с хартия за печене.
В загрята фурна на 220 градуса печем соления кекс 28-30 минутки до получаване на желаният загар отгоре.
И нашата мързелива безглутенова баница е готова.
Хапваме топла и с усмивка :)
Да ви е сладко!
Коментари