Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Яхния със зелен фасул и картофи

Яхния със зелен фасул и картофи

rosicapirosicapi
Чирак
43180128
Яхния със зелен фасул и картофи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Яхнията със свинско, зелен фасул и картофи става много вкусна и всички вкъщи ще я харесат"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • зелен фасул - 1 буркан
  • картофи - 300 г
  • лук - 2 глави
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
  • олио
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се вари около 25 мин, след това се добавят нарязаните на по-едри парчета картофи и се вари още около 10 мин.

Добавят се чубрицата, черният пипер и солта и зеленият фасул и се оставя, докато се приготви запръжката.

В чиния със загрята мазнина се задушава лукът, добавя брашно и червен пипер и се сипва в почти готовата яхния.

Яхнията със свинско се оставя на слаб огън, като се бърка постоянно, за да не се загори.

Яхнията със свинско, зелен фасул и картофи става много вкусна и всички вкъщи я харесват.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: