Начин на приготвяне
Тиквичките и картофите се обелват. Измиват се.
Разрязват се на 2 през средата по дължина. Всяка от половините се издълбава. Образуват се лодки от тиквички. Подготвя се намазнена тава.
Издълбаните тиквички и картофи се нареждат в тавата. Лукът се почиства. Нарязва се на дребно.
В тиган се слага малко олио да загрее. Лукът се запържва.
В голяма купа се слага лук. Добавя се пилешкото месо, като се накъсва на мръвчици. Добавя се сиренето, като се нарошава.
Чукват се яйцата. Овкусява се със сол и черен пипер. Разбърква се добре.
Плънката се разпределя равномерно във всички лодки от тиквички и картофи.
В тавата се слага и малко водичка. Пекат се пълнените тиквички и пълнените картофи се до готовност на зеленчуците.
Кашкавалът се настъргва. Преди да се изкарат от фурната, се поръсват с щипка кашкавал.