Начин на приготвяне
Почистен лапад се бланшира във вряща вода и се отцежда добре. Нарязва се на ситно, заедно с почистен пресен лук.
В тиган се загрява олио, запържва се пресен лук, добавя се нарязан лапад, поръсваме сол и черен пипер и след минута се сваля от котлона.
След като леко се охлади се смесва с натрошено сирете и извара, разбъркваме добре да се смесят продуктите.
Отделно се разбиват яйцата, добавя се готварска сметана, сол, нарязан магданоз и смесваме с лапада.
Сипва се с намаслена малка тавичка 24 см. С лъжица се оформят две или три гнезда, чуква се по 1 яйце и поръсваме настърган кашкавал.
Печем запеканката в загрята фурна на 180 градуса да стегне сместа около 20 минути и изваждаме тавата.
Нарязва се порции с по едно яйце, отгоре се поръсва с червен пипер и сервираме с пресен чесън.
Може като мен да добавите и 2-3 с.л. кисело мляко, страхотен вкус, опитайте и няма да съжалявате!
Добър апетит! Уникалната запеканка с лапад и яйца на фурна е готова.