Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Гювеч»Пилешко с картофи и гъби в гювеч

Пилешко с картофи и гъби в гювеч

Пилешко с картофи и гъби в гювеч
Снимка: Пламена Иванова Екимова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Няма значение дали сте готвачи или не сте стъпвали в кухнята - с това вкусно пилешко в глинен гювеч просто няма как да сбъркате"

Необходими Продукти

  • пилешко бон филе - 800 г
  • картофи - 4 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • гъби - 200 г (печурки)
  • краве масло
  • бира - 1 бр.
  • къри
  • куркума
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме бон филето на малки парчета. Обелваме и нарязваме картофите, морковите и гъбите.

Смесваме всички продукти и ги овкусяваме с подправките: сол, къри, куркума и черен пипер. Изсипваме разбърканите продукти в гювеч и добавяме 1 ч.ч. вода, 1 ч.ч. бира и краве масло.

Затваряме гювеча и го слагаме във фурната на 200 градуса. След около 1 час го отваряме и оставяме за 10 мин на отворен капак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: