Пиле върху кенче от бира с билки

Ванеса СъбковаВанеса Събкова
Чирак
58
184
64
69
30/04/2020
"Ще ви е любопитно да сготвите печено пиле по тази рецепта, обещаваме"
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 016
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и изчистваме пилето. Осоляваме го на всякъде и разтриваме хубаво. След това правим същото и с черен пипер.

Отваряме кенче с бира и слагаме вътре едно клонче розмарин, клонче мащерка и няколко листенца мента. Опитваме се да набучим пилето и то да седи стабилно върху кенчето.

Разтопяваме маслото и слагаме 1 ч.л. кимион, 1 ч.л. къри и 1 ч.л червен пипер. Мажем пилето със сместа навсякъде като се опитваме да минем и под кожата.

Може да подпъхнете под кожата малко розмарин и мащерка както и бахар. Режем скилидките чесън на две-три и също подпъхваме под кожата.

Накрая минаваме цялото пиле с къри и червен пипер, за да имаме хубава коричка. В тавата наливаме половин ч.ч вода. Печем пилето на 200 градуса - горен и долен реотан.

Пилето върху кенче от бира с билки е готово.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар