Веган меденки за деца

Веган меденки за деца3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
30
"Веган меденките ще бъдат готови още преди децата да са се върнали от училище"

Необходими Продукти

  • мед от глухарчета -   10 с.л. + за намазване (домашен)
  • вода - 1/2 ч.ч. топла
  • шарлан - 10 с.л. (1/4 ч.ч.) + 1 с.л. за омесването
  • сода - 1 ч.л. равна
  • канела - 1/2 ч.л.
  • пълнозърнесто брашно -   2 ч.ч.
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да бъдат меденките по-здравословни и наистина Веган - ще използваме домашен мед от глухарчета (състав: цветове, захар, лимон и вода), тъй като истинският пчелен мед губи полезните си качества, след като премине термична обработка.

В дълбока купа разбъркваме течния мед, топлата вода (не гореща) и шарлана, докато медът се разтвори. 

Докато продължаваме да разбъркваме с телена бъркалка, добавяме сода, канела и двата вида брашно (пълнозърнесто и фино царевично). Омесваме меко и леко лепкаво тесто, което накрая доомесваме с малко шарлан, за да стане гладко.

От еластичното тесто оформяме топченца и ги подреждаме на малко разстояние, в тава намазана с шарлан. 

Сплескваме ги малко - колкото да се получи дебелината, която искаме (понеже не си променят много размера по време на печенето). 

Печем на 180 градуса за около 8-10 минутки, след което вадим тавата от фурната и  намазваме всяка меденка с мед от глухарчета - отгоре с помощта на силиконова четчица.

Доизпичаме за още около 5 на същите градуси, така че фурната да пече само на горен реотан, тъй като от долната страна бързо позлатяват. След като са готови, за да ги запазим мекички - прибираме в плик или кутия.

Чудесни и лесни, меки и нежни Веган меденки за деца.

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ivana Georgieva
Ivana Georgieva
Много вкусни! :)
01.05.2020 10:03