Начин на приготвяне
За да бъдат меденките по-здравословни и наистина Веган - ще използваме домашен мед от глухарчета (състав: цветове, захар, лимон и вода), тъй като истинският пчелен мед губи полезните си качества, след като премине термична обработка.
В дълбока купа разбъркваме течния мед, топлата вода (не гореща) и шарлана, докато медът се разтвори.
Докато продължаваме да разбъркваме с телена бъркалка, добавяме сода, канела и двата вида брашно (пълнозърнесто и фино царевично). Омесваме меко и леко лепкаво тесто, което накрая доомесваме с малко шарлан, за да стане гладко.
От еластичното тесто оформяме топченца и ги подреждаме на малко разстояние, в тава намазана с шарлан.
Сплескваме ги малко - колкото да се получи дебелината, която искаме (понеже не си променят много размера по време на печенето).
Печем на 180 градуса за около 8-10 минутки, след което вадим тавата от фурната и намазваме всяка меденка с мед от глухарчета - отгоре с помощта на силиконова четчица.
Доизпичаме за още около 5 на същите градуси, така че фурната да пече само на горен реотан, тъй като от долната страна бързо позлатяват. След като са готови, за да ги запазим мекички - прибираме в плик или кутия.
Чудесни и лесни, меки и нежни Веган меденки за деца.
Чудно Вкусно!
Коментари