Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Винен кебап със свинско

Винен кебап със свинско

Винен кебап със свинско
Снимка: Христина Христова ✅
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Ако срещнете някой, който не обича винен кебап със свинско, сгответе му тази рецепта"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 г
  • лук - 1 глава
  • вино - 200 мл
  • вода - 2 - 3 с.л.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • черен пипер
  • бахар - 2 - 3 зърна
  • дафинов лист - 2 - 3 бр.
  • доматено пюре - 3 - 4 с.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • олио
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и го запържете в малко олио или зехтин.

Измийте и подсушете месото и го нарежете на малки парченца и го овкусете с черен пипер и сол и го добавете при лука. Запържете месото и добавете виното и водата да покрият месото.

Варете около 10-15 минути на среден огън, докато бъркате периодично. След това добавете подправките и доматеното пюре.

Предварително разбъркайте захарта заедно с доматеното пюре.

След това размийте брашното, като колко брашно слагате, зависи от това колко искате да бъде гъст сосът.

Налейте още малко вода и гответе 10 минути. Кебапът може да сервирате заедно с чашка сварен ориз.

Виненият кебап със свинско е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: