Начин на приготвяне
Сложете ориза в тенджера на котлона с 3 ч.ч вода и варете до почти готовност. В друга тенджера сложете млякото, кравето масло, сметаната, захарта, канелата и кората от лимон. Изчакайте да заври.
Махнете канелата и добавете на тънка струйка, разбития жълтък с царевичното нишесте.
Сложете ориза и върнете на котлона. Варете, докато леко се сгъсти. С боровинките имате две възможности:
1. Ако са много твърди и сухи, добавете ги с ориза, за да може да омекнат.
2. Когато оризът е готов, и преди да го разпределите в купички, да сложите боровинките.
Аз избрах втория вариант.
Разпределете в подходящи купички, а тях поставете в тавичка. Налейте вода до половината и печете сутляша в студена фурна на водна баня до приятен загар. Извадете и охладете.
Сутляшът със сушени боровинки е готов.