Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Яхния с нахут по монашески

Яхния с нахут по монашески

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k4k11
Яхния с нахут по монашески
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
01/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • спанак - 300 г
  • нахут - 1 консерва
  • картофи - 3 бр.
  • чушки - 2 пиперки
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън на прах
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се измива и накъсва на по-дребно. Картофите, лукът, пиперките и морковът се нарязват.

В сгорещено олио се запържва лукът с пиперките и моркова. Към тях се добавят картофите.

След като всичко се запържи малко, е ред на подправките и нахута. Налива се съвсем малко вода и като заври, се оставя на слаб огън.

Когато картофите поомекнат, се прибавя и спанакът и се разбърква. Ако е необходимо, се налива още малко вода към яхнията.

Оставя се на слаб огън до омекване на всички зеленчуци.

Яхнията с нахут по монашески е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Admin
Admin
Колко е нахута? Защото липсва в продуктите
02.05.2020 17:01
1
Покажи всички подкоментари