Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Постни пълнени патладжани с нахут

Постни пълнени патладжани с нахут

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Постни пълнени патладжани с нахут
Снимка: Рая Андонова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Едва ли сте предполагали, че нахутът и патладжанът си отиват толкова много"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • домати - 1 малък
  • нахут - 1/2 ч.ч., сварен
  • елда - 6 с.л.
  • копър
  • босилек
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват и разрязват на две по дължина.

Слагат се в тава с малко напръскана вода и се покриват с фолио. Изпичат се в загрята на 180 градуса фурна около 50-60 минути, докато омекнат напълно.

През това време елдата се измива и сварява.

Когато патладжаните са готови, се изваждат и се оставят да изстинат. След това се издълбават.

Издълбаното се смесва с нахута, елдата, малко наситнен магданоз и сух босилек.

С тази плънка се пълнят патладжаните.

Отгоре се слагат по няколко резенчета домат.

Връщат се във фурната за още около 15 минути.

Постни пълнени патладжани с елда и нахут са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: