Начин на приготвяне
В купа смесваме брашното, сухата мая, солта, захарта, олиото и хладка вода. Разбърква се с лъжица да стане топка тесто, после се замесва на средно меко тесто и оставяме за 20-30 минути да втаса. Аз сложих във фурната на 40 градуса.
Готовото тесто се разточва на правоъгълна кора, която се нарязва на 6 части. Загрява се олио в тиган и се запържва ситно нарязан праз да омекне, добавят се нарязани маслините, малко сол, черен и червен пипер, риган, разбъркваме и сваляме от котлона.
Във всяко парче тесто се сипва по 1 ч.л. плънка, краищата се подвиват навътре и навиваме като пура. Нареждат се в намаслена тава, с четка се намазват с останалата мазнина от тигана.
Печем в загрята фурна 180 градуса до зачервяване.
Постни, хрупкави и вкусни!