Начин на приготвяне
Тиквичките се измиват. Обелват се и дръжките се отстраняват. Настъргват се в гевгир.
Оставят се 10-15 минути да се отцедат. Преместват се в купа, като се взимат по малко и се доизстискват с ръце. Чукват се яйцата. Добавя се изварата.
Лукът се почиства и нарязва на ситно. Копърът се измива и нарязва на ситно. Чесънът се обелва и пресира с преса за чесън.
Лукът, копърът и чесънът се добавят в купата. Овкусява се със сол. Добавят се брашното и содата бикарбонат. Разбърква се и сместа за тиквените кюфтенца е готова. Фурната се включва да загрява.
Подготвя се тава с хартия за печене. С лъжица се слага от сместа в тавата, като се оставя разстояние между кюфтетата.
Пекат се около 15-20 минути на 200 градуса. Готовите зеленчукови кюфтета се поднасят с чеснов сос.
Кето тиквените кюфтета на фурна са готови.
Коментари