Начин на приготвяне
Разбива се крема сиренето с маслото, захарта, настърганата кора от лимон и ванилията.
В отделна купа се разбива около 150 мл от сметаната до гъст крем.
След като я разбием добре я прибавяме към сместа с крема сиремето и разбъркваме със шпатула или дървена лъжица, внимателно, за да не спадне кремът.
Нарязваме плодовете на кубчета, за да може по-лесно да се реже тортата.
През това време сме оставили крема в хладилника.
Разтопяваме белия шоколад в останалата сметана (100 мл) до сгъстяване (да заври, около 3 до 5 мин.), бърка се постоянно.
След като сме разтопили шоколада го оставяме да изстине за няколко минути и го прибавяме към крема.
В това време може да подготвим ринг с диаметър около 18-20 см.
Нарязваме козунака/панетонето на филийки от 5-6 см. Нареждаме ги по дъното, хубаво да го запълнят и ги напояваме с прясно мляко (аз използвам към 50-75 мл).
След като сме сложили първия блат, намазваме с крема и слагаме нарязаните плодове (аз използвах повече манго и киви за пълнежа, а ягодите за украса).
Върху крема отново поставяме блат, напояваме и отново крем.
Украсете по желание, аз съм използвала бадемите за страните на моя козуначен сладкиш и разтопих още малко шоколад за украсата!
Успех! Козуначената торта с плодове е страхотна.
Коментари