Ливански кюфтета

Ливански кюфтета
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Да видим дали ливанските кюфтета ще ви харесат повече от нашенските"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг
  • печен лук - 1 бр.
  • пресен лук - 1 бр.
  • пресен чесън - 1 бр.
  • магданоз - връзка
  • хляб - 1филийка
  • яйца - 2 бр
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • кимион
  • сода бикарбонат - щипка
  • картофи - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете двата вида лук, чесъна и магданоза в кухненски робот. Нарежете на дребно.

Извадете и прехвърлете в голяма купа. Обелете и настържете картофа. Накиснете филийката хляб в прясно мляко.

Извадете, оцедете и сложете в купата, заедно с всички останали продукти. Омесете каймата, докато стане на парцали.

Оставете в хладилника за няколко часа. Извадете и оформете кюфтетата. Оваляйте в брашно и изпържете от двете страни на среден котлон до готовност.

Извадете върху кухненска хартия, за да попие мазнината. Сервирайте в чиния с предпочитаната от вас гарнитура.

Ливанските кюфтета са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: