Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Руладини»Пълнени пилешки гърди с кисели краставички

Пълнени пилешки гърди с кисели краставички

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Пълнени пилешки гърди с кисели краставички
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Наричаме тези пълнени пилешки гърди ястие за специален повод, повярвайте има защо"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 1 комплект
  • кисели краставички - 5 - 6 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • бекон - 100 г на тънки ленти
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин
  • бяло вино - 100 мл
  • розмарин
  • чесън
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете пилешките гърди на две половини. С остър нож направете напречни нарези без да стигате до края.

Овкусете с щипка черен и червен пипер, сол и зехтин. В нарезите които сте направили сложете парче краставичка, парче кашкавал като ги редувате.

Наредете 4 ленти тънко нарязан бекон, като застъпите леко всяка лента. Отгоре сложете пилешките гърди и завийте.

В тавичка излейте 1 кафяна чашка зехтин, 1 кафяна чашка бяло вино, сложете 2-3 скилидки чесън и клончета розмарин.

Поставете руладините в тавичката и изпечете на 180 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор за около 35 мин.

Поднесете пълнените пилешки гърди с кисели краставички в компанията на печени с копър картофи.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: