Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Моят здравословен сладкиш с тиква

Моят здравословен сладкиш с тиква

Моят здравословен сладкиш с тиква
Снимка: Илиана Първанова
2 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Ароматен и здравословен сладкиш с тиква, подходящ за закуска, услаждаща вашия ден!"

Необходими Продукти

  • За суха смес
  • кафява захар - 1 ч.ч. кристална
  • царевичен грис - 1 ч.ч.
  • пълнозърнесто брашно - 1 ч.ч.
  • царевично брашно - ½ ч.ч. фино
  • сода - 1 ч.ч. равна
  • ванилия - 1 пакетче по желание
  • рожков - 1 ч.л. (брашно)
  • За тиквена плънка
  • тиква - 3 - 4 ч.ч. настъргана (пълни)
  • орехи - ½ ч.ч.
  • канела - 1 ч.л.
  • шарлан - за намазване и поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа смесваме съставките за сухата смес – кафява кристална захар, царевичен грис, пълнозърнесто брашно, фино царевично брашно, сода, ванилия на прах, брашно от рожков и разбъркваме.

В друг дълбок съд рендосваме обелената оранжева тиква цигулка. Към нея прибавяме едро натрошените орехи, канелата и разбъркваме, за да се смесят.

Намазваме с шарлан кръгла тава и напудряме с брашънце. Разделяме сухата смес на 4 части – 3 еднакви и една малко по-малка.

Поръсваме дъното на тавата с първата част от 3-те по-големи. Отгоре разпределяме 1/3 от тиквената плънка (така че да има навсякъде равномерно и по краищата и в средата).

И редуваме: пак брашнена смес, плънка, суха смес, плънка и накрая завършваме с 4-тата част (по-малката) от сухата смес.

Поръсваме отгоре с шарлан в различни посоки (както е на снимките) и печем на 200 градуса за около 35-40 минути до златиста коричка.

Вече изпечен нашия тиквен сладкиш, покриваме, за да омекне.

Уникално лесен, здравословен сладкиш, който е и много вкусен – постен сладкиш с тиква!

Ароматен и здравословен сладкиш с тиква, подходящ за закуска, услаждаща престоящия ден!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: