Начин на приготвяне
За тестото: Омесват се брашното и яйцата. След това се поставят във фолио или найлонова торбичка и се оставя да отпочине в хладилника за 30 мин.
После се разделя на 4 части и с помощта на уред за разточване на паста се разточват до последната степен и се нарязват.
Оставят се да починат около час, след което се варят в подсолена завряла вода, докато не изплават на повърхността. Те нямат нужда от премиване.
За соса: В тиган се оставя маслото да се разтопи, след което се прибавя чесънът, като се внимава той да не загори. Прибавя се сметаната и водата от спагетите.
Кашкавал може да се прибави директно в соса или за завършек на ястието в чинията. Добавят се подправките.
След като сосът се сгъсти е готов за употреба. Фетучините могат да се сипят в соса в тигана или да се сервират отделно в чиния.
Домашните фетучини Алфредо са готови.