Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Запеканки»Запечен карфиол с патешко месо и сметана

Запечен карфиол с патешко месо и сметана

ГабриелаГабриела
Иноватор
1751k5351k
Запечен карфиол с патешко месо и сметана3 / 3
03/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 глава
  • патешко месо - 300 г
  • праз - половин стрък
  • гъби - 10 бр.
  • масло - 50 г
  • мляко - 100 мл
  • сметана - 100 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • индийско орехче
  • сол
  • черен пипер
  • кашкавал гауда - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиола накъсваме на малки розички и варим в леко подсолена вода за пет минути. След това изцеждаме и оставаме на страна.

Месото режем на порционни парчета и овкусяваме със сол и черен пипер.

Праза режем на ситно, а гъбите на филийки.

В тиган загряваме мазнина и добавяме нарязания праз, готвим за минута- две и добавяме патешкото месо.

След това добавяме гъбките и овкусяваме със сол и черен пипер.

Дърпаме настрана тигана, а в друг тиган правим бешамел сос, като в съд разтопяваме маслото, добавяме лъжичката брашно и го разбъркваме, докато не промени леко цвета си, след това добавяме малко по малко млякото и сметаната и бъркаме през цялото време.

Настъргваме индийско орехче, посоляваме и добавяме черен пипер.

В тавичка изсипваме зеленчуците и патешкото месо, бешамела разпределяме отгоре и поръсваме с рендосания кашкавал.

Печем запеканката на 190 градуса за около 20 минути.

Добър апетит! Запеченият карфиол с патешко месо и сметана е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: