Лимоново пилешко филе с масло и пресни билки

Ivana GeorgievaIvana Georgieva
Чирак
38
94
45
39
03/05/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо308
  • Преглеждания за месеца307
  • Преглеждания за седмицата44
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пресен магданоз - 1/3 ч.ч.
  • прясна мащерка - 1 с.л.
  • лимонова кора - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • масло - 1 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • пилешки гърди - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • пилешки бульон - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете магданоза, мащерката и чесъна на ситно. Лимоновата кора я нарежете на тънки ивици. В малка купа смесете нарязания магданоз, мащерката, лимоновата кора и чесъна.

Загрейте маслото и зехтина в голям тиган на котлона на средно силен огън. Подправете пилешките гърди със сол и млян черен пипер от двете страни.

Добавете в тигана и запържете за около 3-4 минути, докато леко покафенеят и ги обърнете и гответе още 2-3 минути. Прехвърлете филето в чиния и намалете котлона. Добавете бульона в тигана ик разбъркайте.

Прибавете сместа от магданоз, мащерка, лимоновата гора, чесъна и отново разбъркайте.

Оставете сосът да къкри, докато леко се сгъсти и върнете пилешките филета в тигана.

С помощта на лъжица, ги полейте обилно със соса, покрийте и гответе още 5-6 минути.

Ако сосът намалее прекалено бързо, добавете още малко от бульона. Поднесете пържолите, гарнирани с лимоново-билковия сос.

Лимоновото пилешко филе с масло и пресни билки е готово.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар