Начин на приготвяне
Запържих 500 г филе в 2 с.л. кокосово масло. То пусна малко водичка, така че го оставих да поври, докато започна да се запържва, добавих 200 г гъбки без да ги режа и ги оставих да се запържат и те.
Докато се запържват измих хубаво около 100 г ориз и накиснах във вряла вода. Когато гъбите и филето бяха добили лек цвят, изцедих и прибавих и ориза с 1 с.л. соев сос и щипка черен пипер. Залях с 200 мл вода. Тъй като всичко останало е почти сготвено, водата е съобразена само с ориза. Аз го приготвям 1:2.
Накрая сложих и парченца бамбук, който може да намерите във всеки голям супермаркет, на щанда с китайските вкусотии. Оставих да покъкри на бавен огън, на моя котлон на 4 степен, докато изври водата - задължително под капак.
Салатата микс от лоло росо, лоло верде и рукола, овкусена е с дресинг от 2 с.л. зехтин, 1 ч.л. бял балсамико, 1.ч.л. горчица, 1 с.л. мед и на вкус хималайска сол.
Идеално допълващи се, изключително вкусни!