Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Печено агнешко с пресни билки

Печено агнешко с пресни билки

Печено агнешко с пресни билки
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Ароматна чиния с агнешко с пресни билки - точно по вкуса ни"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • олио - 100 мл
  • вода - 1 ч.ч.
  • джоджен - 3 - 4 стръка
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 равна ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото се измива и подсушава.

В купа се смесва олио, сол, червен пипер и черен пипер.

Месото се намазва с получена смес.

Поставя се в намазана тава с олио заедно с клонки пресен джоджен.

Налива се чаша вода и покриваме пролетното агнешко в алуминиево фолио.

Печем в загрята фурна 180 -200°C около 2 часа.

След час и половина се открива и печем агнешкото на фурна до готовност да хване златист загар.

Сервираме печеното агнешко с пресни билки с чаша бира и пресен чесън!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
БЛАГОДАРЯ ТАКА Е :)
19.04.2020 11:40
Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
Голяма вкусотии!
19.04.2020 11:27
1