Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Телешки кюфтета на фурна с картофи

Телешки кюфтета на фурна с картофи

Ivana GeorgievaIvana Georgieva
Помощник Готвач
6432297
Телешки кюфтета на фурна с картофи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
4 мин.
Общо
29 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 500 г
  • лук - 1 глава
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • хляб - 2 филии
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 100 мл
  • галета - 2 с.л.
  • картофи - 1 кг
  • олио - 40 мл
  • вода - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа сложете каймата и я смесете с предварително нарязания на ситно лук, яйцето, черния пипер, чубрицата и галетата.

Изрежете коричките на 2 филии хляб и ги потопете в прясното мляко. Разбъркайте до получаването на каша и добавете към каймата.

Омесете добре каймата и оформете кюфтенца.

Обелете и измийте картофите. Нарежете ги на резени по дължина.

Сложете олиото в огнеупорна тавичка, в която ще печете картофите с кюфтенцата.

Изсипете картофите в тавичката, след което посолете с една щипка и ги разбъркайте много добре, тъй като трябва да са с мазнина от всички страни.

При тях изсипете 150 мл вода. Леко сплескайте кюфтетата и ги наредете върху картофите.

Завийте тавата с алуминиево фолио и ги печете в предварително загрята фурна на 200 градуса.

След известно време махнете фолиото, за да се запекат кюфтетата на фурна.

Щом кюфтетата придобият златист загар, извадете телешки кюфтета на фурна с картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: