Моят пай с тиквички

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
436
5k
1k
998
2
03/05/2020
"Любим пай с тиквички, опитайте го задължително "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо325
  • Преглеждания за месеца325
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тавичката, в която изпекох пая, е 11х35 см., ако използвате кръгла да е с размер 20 см.

Разстелете бутер тестото според формата на тавата като оставите високи бордове.

Надупчете дъното на тавата с вилица. В купа счупете яйцата, добавете сиренето и овкусете с щипка черен пипер. Хомогенизирайте продуктите.

Изсипете сместа в тавичката и подравнете. Нарежете тиквичката на тънки ленти, осолете и оставете за 10 мин. докато лентите омекнат.

След което върху всяка лента тиквичка сложете по лента тънко нарязан бекон. Завийте на руло и поставете в сирнената смес. Тя е течна, но при печенето се сгъстява.

Изпечете пая на 200 градуса в предварително загрята фурна за 5 минути, след което намалете фурната на 170 градуса и довършете печенето за още около 20 мин.

Соленият пай трябва да е охладен напълно преди да го нарежете.

Да ви е сладко! Моят пай с тиквички е много апетитен.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар