Начин на приготвяне
Тавичката, в която изпекох пая, е 11х35 см., ако използвате кръгла да е с размер 20 см.
Разстелете бутер тестото според формата на тавата като оставите високи бордове.
Надупчете дъното на тавата с вилица. В купа счупете яйцата, добавете сиренето и овкусете с щипка черен пипер. Хомогенизирайте продуктите.
Изсипете сместа в тавичката и подравнете. Нарежете тиквичката на тънки ленти, осолете и оставете за 10 мин. докато лентите омекнат.
След което върху всяка лента тиквичка сложете по лента тънко нарязан бекон. Завийте на руло и поставете в сирнената смес. Тя е течна, но при печенето се сгъстява.
Изпечете пая на 200 градуса в предварително загрята фурна за 5 минути, след което намалете фурната на 170 градуса и довършете печенето за още около 20 мин.
Соленият пай трябва да е охладен напълно преди да го нарежете.
Да ви е сладко! Моят пай с тиквички е много апетитен.