Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребърца с розмарин и мащерка

Свински ребърца с розмарин и мащерка

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2012k7302k1
Свински ребърца с розмарин и мащерка
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 7
04/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Насладете се на свинските ребърца с розмарин и мащерка - сега ви е паднало"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 2.5 кг
  • червено вино - 200 мл
  • соев сос - 4 с.л.
  • кайенски пипер - 1 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • мед - 3 с.л.
  • пушен червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. едро смлян
  • сол - на вкус
  • розмарин - стръкове пресен
  • мащерка - стръкчета прясна
  • за гарнитурата
  • сварен боб
  • червен лук
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цялото парче свински ребра измийте и подсушете. Нарежете го на три.

Смесете солта, виното, соевия сос, пиперите, олиото и меда.

В подходящ съд /тавичка/ подредете ребрата и полейте с маринатата, отгоре подредете стъкчетата розмарин и мащерка.

Оставете в хладилник за 1 нощ.

Покрийте съда с алуминиево фолио и изпечете ребрата на силна фурна за около 40 минути.

Отстранете фолиото и допечете още 15 минути.

Извадете свинските ребра на фурна и оставете да починат за 10 минути.

Поднесете върху дъска с гарнитура от боб (сварен) със червен лук и напитка по вкуса ви!

Наздраве с тези апетитни свински ребърца с розмарин и мащерка!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: