Начин на приготвяне
Цялото парче свински ребра измийте и подсушете. Нарежете го на три.
Смесете солта, виното, соевия сос, пиперите, олиото и меда.
В подходящ съд /тавичка/ подредете ребрата и полейте с маринатата, отгоре подредете стъкчетата розмарин и мащерка.
Оставете в хладилник за 1 нощ.
Покрийте съда с алуминиево фолио и изпечете ребрата на силна фурна за около 40 минути.
Отстранете фолиото и допечете още 15 минути.
Извадете свинските ребра на фурна и оставете да починат за 10 минути.
Поднесете върху дъска с гарнитура от боб (сварен) със червен лук и напитка по вкуса ви!
Наздраве с тези апетитни свински ребърца с розмарин и мащерка!