Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на Фурна»Пролетно ястие с лапад и яйца

Пролетно ястие с лапад и яйца

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2754k7162k1
Пролетно ястие с лапад и яйца
Снимка: Христинка Колева
1 / 3
04/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Свежо пролетно ястие с лапад и яйца"

Необходими Продукти

  • сланина - към 150 г прясна
  • лапад - 1 връзка
  • лук - 1 глава стар
  • пресен лук - 2 - 3 стръка
  • ориз - 100 г
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • зеленчуков бульон - 800 мл
  • яйца - 6 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лападът се почиства и се попарва с гореща вода.

Отцежда се и се нарязва на дребно.

Сланината се нарязва и запържва да си пусне мазнината.

Прибавя се лукът, лападът и накрая оризът. Подправя се със сол и червен пипер. Залива се с бульона и се запича до готовност на ориза.

Пролетното ястие се изважда от фурната.

В ориза с лапад се правят вдлъбнатини и се чукват яйцата.

Тавата с ориза на фурна се връща във фурната и пролетно ястие с лапад и яйца се запича до готовност на яйцата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: