Начин на приготвяне
Изключително вкусна и много лесна рецепта за ароматно и пухкаво пролетно картофено пюре с лапад.
Първо, сваряваме си яйчицата за около 5-6 минути.
След тях в средно голяма тенджера кипваме 2 ч.ч. вода. В нея добавяме 1 и ½ ч.л. хималайска сол и нарязани на кубченца 9 средно големи картофа, после поставяме капака на тенджерката.
Няколко минути след като отново заври, прибавяме и нарязаните на ситно пролетни зеленини: 15-18 средно свежи листа лапад (без дръжките) и половин връзка пресен лук – пера. Разбъркваме с дървена бъркалка и отново под капак изчакваме да заври.
Като кипне, отхлупваме и подправяме с млян черен пипер – ½ равна ч.л., кимион 1/3 ч.л. и 1 с.л. шарлан (слънчогледово масло).
Разбъркваме и без капак оставяме да къкри още няколко минути.
След като е готово, дръпваме тенджерката от котлона и пасираме пюрето с мощен пасатор до получаване на гладка пухкава консистенция зелено пюре.
Прибавяме 2 супени лъжици краве масло и разбъркваме.
Поднасяме разкошното картофено пюре още топло, украсено с нарязани сварени яйца.
Чудно Вкусно!