Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Сос Бешамел с гъби за пържоли

Сос Бешамел с гъби за пържоли

Сос Бешамел с гъби за пържоли
Снимка: Марияна Петрова Иванова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"За къде са пържолките без страхотния сос Бешамел"

Необходими Продукти

  • гъби - 6 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • краве масло - бучка
  • прясно мляко - 500 мл
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете гъбите и ги нарежете на филийки.

В тенджера разтопете кравето масло. Добавете гъбите и ги запържете до приятен златист загар.

Сложете брашното и пържете около 5 минути.

Налейте прясното студено мляко на тънка струйка и при непрекъснато бъркане с тел на Бешамела.

Добавете подправките и изчакайте да се сгъсти сосът с гъби.

Изключете и сервирайте сос Бешамел с гъби за пържоли заедно с вашите приготвени любими пържоли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: