Начин на приготвяне
Да Ви кажа как направих пълнени пилешки пържолки от бут.
4 пържоли от пилешки бутчета с кожа.
Кисели краставички. Топено сирене при мен два вида, варено пушен бекон, сол, черен пипер, червен пипер, брашно, олио, масло, гъби, чесън, прясно мляко и едно яйце.
Пържолите ги начуках малко и осолих, като сложих и черен пипер с кожата надолу. Подредих бекон, кисела краставичка нарязана подходящо, и два вида топено сирене.
Завивам и връзвам с канап. Така 4 пъти. Подредих в тавичка и осолих отгоре кожата, черен пипер и червен пипер. Малко масло по повърхността.
Сипах бира и сложих във фурната за около 40 - 50 минути или докато стане готово. Различни печки различно време.
За соса започвам като Бешамел, но слагам олио, след това брашно и започвам да бъркам в една посока. Когато гъстотата ми хареса, добавям останалото от топеното сирене сол, черен пипер и едно яйце. Готвя до еднородна смес.
Пригответе гъбите в масло или олио с чесън и кой каквато подправка хареса.
Да Ви, е сладко с моите пълнени пилешки пържоли.
Може да изглежда малко мазно, но е от соса в тавата.
Ние го топим с домашен хляб.