Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пълнени пилешки пържоли с гъби и сос

Пълнени пилешки пържоли с гъби и сос

Shteriu DjarovShteriu Djarov
Новак
2822436
Пълнени пилешки пържоли с гъби и сос
Снимка: Shteriu Djarov
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Може да изглежда малко блажно, но е от соса в тавата. Ние го топим с домашен хляб"

Необходими Продукти

  • пилешка пържола от бут - 4 бр.
  • топено сирене - 2 вида
  • гъби - 500 г
  • бекон 200 г
  • брашно
  • масло
  • кисели краставички
  • яйца - 1 бр.
  • бира - 1 бутилка
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Да Ви кажа как направих пълнени пилешки пържолки от бут.

4 пържоли от пилешки бутчета с кожа.

Кисели краставички. Топено сирене при мен два вида, варено пушен бекон, сол, черен пипер, червен пипер, брашно, олио, масло, гъби, чесън, прясно мляко и едно яйце.

Пържолите ги начуках малко и осолих, като сложих и черен пипер с кожата надолу. Подредих бекон, кисела краставичка нарязана подходящо, и два вида топено сирене.

Завивам и връзвам с канап. Така 4 пъти. Подредих в тавичка и осолих отгоре кожата, черен пипер и червен пипер. Малко масло по повърхността.

Сипах бира и сложих във фурната за около 40 - 50 минути или докато стане готово. Различни печки различно време.

За соса започвам като Бешамел, но слагам олио, след това брашно и започвам да бъркам в една посока. Когато гъстотата ми хареса, добавям останалото от топеното сирене сол, черен пипер и едно яйце. Готвя до еднородна смес.

Пригответе гъбите в масло или олио с чесън и кой каквато подправка хареса.

Да Ви, е сладко с моите пълнени пилешки пържоли.

Може да изглежда малко мазно, но е от соса в тавата.

Ние го топим с домашен хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: