Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Салата с карфиол и нахут

Салата с карфиол и нахут

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Салата с карфиол и нахут
Снимка: Рая Андонова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Да знаете само как върви тази зеленчукова салата с една ракийка"

Необходими Продукти

  • нахут - 1 консерва
  • карфиол - около 250 г
  • печени пиперки - 3
  • маслини - 100 г каламата, обезкостени
  • зелен лук - 2 стръка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • риган
  • черен пипер
  • сол
  • оцет
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Розичките карфиол се подреждат върху хартия за печене, поръсват се с черен пипер и сол на вкус, разбърква се и се слагат да се запекат на около 200 градуса.

По време на печенето може поне 1 път да се извади тавата, да се разбърка карфиолът, за да се запече по-равномерно.

През това време се приготвя останалата част от карфиолената салата.

Нахутът се слага в купа. Магданозът и лукът се нарязват на дребно, пиперките на малко по-едро, а маслините на две.

Всичко се прибавя към нахута.

Когато карфиолът е готов, се прибавя и той към салатата и се поръсва малко риган.

Овкусява се с олио, оцет и сол на вкус.

Може салатата с карфиол и нахут да се сервира още докато карфиолът е топъл или след това, когато изстине.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: