Пълнени телешки кюфтета

Ivi  VaccaIvi Vacca
Готвач
233
2k
636
568
06/05/2020
"Телешки кюфтенца с вкусна плънка - вижте каква "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо454
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • телешка кайма - 400 г
  • яйца - 2 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • пармезан - 4 с.л. (настърган)
  • магданоз - 1 ч.л. (нарязан на ситно)
  • галета - 80 г (за предпочитане пресни)
  • вода - 6 с.л. (приблизително)
  • сол - на вкус
  • моцарела - 1 бр. (125 г)
  • доматен сос - 700 мл
  • лук - 1/2 (нарязан ситно)
  • босилек - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пълнени телешки кюфтета е много вкусна рецепта за кюфтета.

В тази рецепта пълним всяко кюфте с кубче моцарела, което след готвене в тенджера се превръща в горещо топящото се удоволствие със всяка хапка!

Рецепта, която ще харесат всички, възрастни и деца.

Можете да замените моцарелата с проволоне или скаморца. Освен това, ако имате проблеми с непоносимост към лактоза, можете да използвате сирене без лактоза.

Сложете галетата и водата в купа. Оставете ги настрана. Тази стъпка ще направи вашите кюфтета меки, не сухи. Можете също да замените водата с мляко.

Изсипете смляното говеждо месо в купа и го овкусете с щипка сол, настърган пармезан, нарязана скилидка чесън, нарязан магданоз и яйца. Разбъркайте и накрая добавете галета, напоена с вода.

Смесете добре всички съставки, докато образуват компактно тесто от каймата.

Вземете парче омесена кайма и в центъра поставете кубче моцарела.

Завъртете месото около моцарелата и го оформете с ръце, докато се образува кръгло кюфте.

Продължете по този начин, докато свърши каймата и оформите всички кюфтета.

Когато сте готови, запържете нарязания лук в голяма тенджера със зехтин. Направете го прозрачен.

След това добавете телешките кюфтенца и гответе за няколко секунди, докато се запържат от всички страни.

Добавете доматеното пюре, щипка сол и листата босилек. Ако желаете, можете да добавите и грах.

Добавете около половин чаша вода и се покрийте тенджерата с капак.

Гответе ги на слаб огън за около 35 минути, като проверявате готвенето често.

В края на готвенето изключете котлона и сервирайте кюфтетата с доматен сос горещи, поръсени с босилек.

Добър апетит!

Висококачествен оребрен грил тиган - 27 см
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Висококачествен оребрен грил тиган - 27 см
41.44 лв.
Виж ››

Ето го новото попълнение във вашата кухня - грил тиган, който ще замести барбекюто и ще ви позволи да приготвяте храната си вкусно и здравословно. Удобен за ползване, лесен за почистване. Грил тиганът е с незалепващо покритие, което ще улесни допълнително готвенето.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар