Начин на приготвяне
Бързи, лесни и вкусни питки с елда и нахут.
В купа се разбива яйцето с вилица. В киселото мляко се разбърква сода и бакпулвер да шупне и сипваме в яйчената смес.
Добави олио, извара и всичко се разбърква.
Прибавя се брашното от елда, после и нахутено брашно, разбърква се с лъжица на гъсто тесто, не се меси.
Върху хартия за печене в тава се оформят с лъжица 7 броя полезни малки питки.
Отгоре се намазват с четка с олио, като по този начин и се заглаждат за по добър външен вид и поръсваме сусам.
Печем питките с елда в загрята фурна 180°C до златисто около 20 минути.
Когото се натиснат отгоре са твърди, значи са готови.
Сервираме питките с елда и нахут за обяд или за закуска.
Добър апетит!