Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки питки»Питки с елда и нахут

Питки с елда и нахут

Питки с елда и нахут3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
7
"Питки с елда и нахут - полезна рецепта от едно време"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • сол - 1 равна ч.л.
  • извара - 3 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода за хляб - 1 к.л.
  • брашно от елда - 100 г
  • брашно от нахут - 3 с.л.
  • олио - за намазване
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бързи, лесни и вкусни питки с елда и нахут.

В купа се разбива яйцето с вилица. В киселото мляко се разбърква сода и бакпулвер да шупне и сипваме в яйчената смес.

Добави олио, извара и всичко се разбърква.

Прибавя се брашното от елда, после и нахутено брашно, разбърква се с лъжица на гъсто тесто, не се меси.

Върху хартия за печене в тава се оформят с лъжица 7 броя полезни малки питки.

Отгоре се намазват с четка с олио, като по този начин и се заглаждат за по добър външен вид и поръсваме сусам.

Печем питките с елда в загрята фурна 180°C до златисто около 20 минути.

Когото се натиснат отгоре са твърди, значи са готови.

Сервираме питките с елда и нахут за обяд или за закуска.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: