Начин на приготвяне
Маята и солта се разтварят в 1/2 чаша от водата и оставете около 15 мин. да шупне. Нахута с останалата вода се пюрира в блендер. В голяма купа се смесват брашното със солта, получената вече каша от мая, нахутеното пюре и 4 с.л. от зехтина.
Меси се докато стане гладко и еластично тесто, което се оставя да втаса. Когато тестото е готово след приблизително час и половина се меси за 2 мин. Разделя се на 16-20 еднакви парчета и се оформят на кръгли питки. Всяка от тях се намазва с останалия зехтин. С назъбен нож се правят кръстовидни прорези.
Питчиците се прехвърлят върху две намазнени форми за печене, като се оставя разстояние между тях и се покриват с кърпа. Оставят се да втасват 1 час. Предварително фурната се загрява до 220 градуса и се пекат около 20 мин., или докато станат златисти.