Биволски Кебапчета

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2592k8611k3
Биволски Кебапчета
Снимка: Н.Акифова
1 / 2
06/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Измислихте ли гарнитура за сочните биволски кебапчета"

Необходими Продукти

  • биволско месо - 900 г
  • сланина - 100 г
  • сол - 1 с.л. приблизително
  • черен пипер - 10 с.л.
  • кимион - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме със смилането на сланината, която е необходима, защото биволското месо е сухо.

Минаваме сланината от машина за смилане на кайма, след което смиламе и биволското месо.

Разбъркваме добре и прибавяме всички подправки и солта и започваме да омесваме каймата за кебапчетата, закриваме със стреч и оставяме за една нощ в хладилника да престои каймата и да поеме солта и подправките.

На следващия ден оформяме старателно кебапчетата с намазнени ръце, като ги правим малко по-големи и дебели от стандартните.

След като сме довършили всички, слагаме уребрен тиган на котлона и без да намазваме тигана, оставяме да загрее.

Печем биволските кебапчета алангле, че така най вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: