Начин на приготвяне
Сипваме нарязаната на кубченца тиква в средно голяма тавичка и подправяме със сушен стрит босилек, кимион, черен пипер, куркума, Мадраско къри, хималайска сол и заливаме с 2 с.л. зехтин.
Разбъркваме с дървена бъркалка и печем във фурната на 200 градуса за 20 минути, като на всеки 5 минути ги разбъркваме.
В тенджерка сваряваме чай от изсушен босилек – 1 с.л. стрит в 3 ч.ч. вода, с който ще сготвим вкусното ризото.
В дълбок тиган с незалепващо покритие загряваме слънчогледовото масло – шарлана и сипваме нарязаните на ситно лук и чесън. Оставяме ги захлупени с капак за 2-3 минути, като през това време измиваме няколко пъти ориза.
Добавяме го и овкусяваме с подправките – смлян черен пипер, мадраско къри и хималайска сол.
Разбъркваме, заливаме с 1 чаша от сварения чай, поставяме капака и го оставяме, докато поеме водичката. Повтаряме действието, докато залеем и с 3-тата чаша чай.
Добавяме ароматната печена тиква на кубченца и краве маслото.
Разбъркваме и оставяме да къкри с постоянно разбъркване без капак, докато оризът е напълно сварен.
Накрая подправяме с още малко хималайска сол, ако има нужда – на вкус.
Поднасяме вълшебното ароматно ризото с печена тиква топло, оформено с купичка, поръсено и украсено със сусам, билковите кубченца тиква, парченце разтапящо се масло и стрък мащерка.
Чудно Вкусно!