Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Агнешко месо върху канапе от спанак и пресен лук

Агнешко месо върху канапе от спанак и пресен лук

М. ИвановаМ. Иванова
Новак
55
Агнешко месо върху канапе от спанак и пресен лук1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешки бут - 1 кг
  • спанак - 600 г
  • пресен лук - 4 или 5 връзки
  • девесил - 1 или 2 връзки
  • магданоз
  • чесън - 4 скилидки
  • домашен червен пипер - 3 с.л.
  • черен пипер - на зърна
  • сол
  • топла вода - 400 мл
  • олио - 40 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът, пресният лук, девесила, магданозът и чесънът се нарязват на не много дребно.

Задушават се в 25 мл от мазнината, докато леко омекнат зеленчуците.

Добавят се 1 с.л. червен пипер, 1 с.л. сол - непълна, черен пипер на зърна 1 ч.л. Приготвената смес се изсипва в подходяща тавичка.

Върху тях се поставя агнешкото месо, което предварително е поръсено с червен пипер (около 2-3 с.л.), черен пипер и сол на вкус.

След като се постави месото, се полива с останалата мазнина и се налива предварително затоплената вода.

Покрива се с алуминиево фолио и се поставя във фурна на 200 градуса за около 2 часа. След което се отстранява фолиото и агнешкото на фурна се допича за около 15 мин.

Периодично се проверява - ако водата е извряла, се долива малко топла вода към агнешко месо върху канапе от спанак и пресен лук.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: