Начин на приготвяне
Спанакът се измива старателно и се реже като за салата. Гъбите се почистват и се режат на филийки.
Продуктите се задушават на тиган с маслото, подправени със солта и черния пипер, докато останат на мазнина.
Зелените подправки - девесил, чесън, лук, се нарязват на ситно и се прибавят към плънката и се добавя виното.
Овкусява се със сол, черен и червен пипер. Агнешкото месо се реже на парчета и се сварява на слаб огън, докато започне лесно да се къса с вилица.
В голяма тава се нарежда канапето от зеленчуци и върху него се подреждат парчетата месо. Покрива се с алуминиево фолио тавата. Печете агнешкото за час.
След това се отстранява алуминиевото фолио и се оставя във фурната, докато месото придобие приятен загар.
Агнешкото месо със спанак и лук е готово!