Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Шаран печен с картофи

Шаран печен с картофи

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Шаран печен с картофи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4-5
"Традицията повелява на Никулден да хапнете шаран, а ние ще ви покажем как да приготвите най-вкусния"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 бр. около 1, 5 кг.
  • сланина - 50 гр.
  • домати - 2 бр.
  • чушки - 2 бр. зелени
  • моркови
  • масло - 60 гр.
  • картофи - 700 гр.
  • сметана - 150 гр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Правим няколко напречни разреза на почистения шаран и поставям в тях парченца домати, чушки, морков, сланина.

Покриваме дъното на огнеупорен съд с нарязани картофи, поставяме шарана с гръбнака нагоре, посоляваме, заливаме със сметана и сгорещено масло, поръсваме червен пипер.

Изпичаме до омекване, като при печенето заливаме шарана със собствения му сос. Вместо картофи можем да поднесем задушен ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
55
41
31
20
10
Дай твоята оценка: