Начин на приготвяне
Снежни картофени топки:
За да ви се получи снегът от сирене, е необходимо предварително да го замразите във фризер, след което да го размразите и натрошите.
Сварете картофите до готовност, охладете ги и ги обелете.
Настържете ги на едро ренде, овкусете ги със сол и добавете майонезата. Прибавете ситно нарязания червен лук. Разбъркайте сместа до еднородност. Оформете топките и ги оваляйте в сиренето.
Хрупкави рибни филенца:
Срежете хека по дължина на костта. Отстранете костта и срежете филенцата още веднъж по дължина. Овкусете ги със сол и оставете да си поемат от солта за около 20 мин.
Чукнете яйцата и ги разбийте в купа. Загрейте олиото за пържене.
Оваляйте всяко филенце в брашно, потопете после в яйце, а след това в корнфлейкс панировка, в която сте прибавили сухият магданоз. Изпържете до златисто от всички страни.
Поднесете панираната риба, гарнирана със снежни картофени топки.
Хрупкавите рибни филенца със снежни картофени топки са готови.