Супа от леща и спанак

Супа от леща и спанак
Снимка: Илиана Първанова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Супичка от леща и спанак за заети домакини"

Необходими Продукти

  • червенa леща - 1 ч.ч.
  • спанак - около 200 грама
  • лук - 1 глава
  • картофи - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - ½ връзка, без дръжките
  • пресен лук - ½ връзка
  • джоджен - 3 стръка, пресни
  • джинджифил - 2 см, пресен корен
  • черен пипер - ½ равна к.л. смлян
  • мадраско къри - ½ к.л.
  • куркума - ½ ч.л.
  • кимион - ½ равна ч.л.
  • хималайска сол - 1 ч.л. на вкус
  • шарлан - 2 с.л.
  • вода - 1, 5 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В средно голяма тенджера загряваме шарлана (слънчогледово масло) и сипваме нарязаните на ситно 1 глава лук, 2 скилидки чесън, нарязания на кубченца картоф и рендосания на ситно джинджифил (около 2 см пресен корен). Разбъркваме и оставяме под капак за около 3-5 минутки с разбъркване.

Добавяме добре измитата червена леща – 1 ч.ч. (по желание предварително накисната за 15-20 минути) и всички ориенталски подправки: ½ к.л мадраско къри., ½ ч.л. куркума, ½ равна ч.л. кимион, ½ равна к.л. смлян черен пипер и около 1 ч.л. хималайска сол - на вкус.

Веднага след това, разбърквайки, заливаме с 1, 5 л гореща вода и поставяме капака.

Нарязваме свежите измити зеленини на градината - спанак (около 200-250 г листа), магданоз (1/2 връзка – без дръжките), пресен лук (1/2 връзка), джоджен (3 пресни стръка) и ги прибавяме към нашата супа от червена леща.

Разбъркваме и оставяме вкусната лещена супа да се вари около 20-23 минути, до, , разпукване” на лещата.

Поднасяме топла и сгряваща здравословната супа от червена леща и спанак с домашно изпечен пълнозърнест хляб със семена. Леко пикантна и засищаща веган супичка за една уютна вечеря или обяд!

Чудно вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: