Начин на приготвяне
Измитите и обелени моркови, джинджифил, лук и чесън нарязваме на кубчета.
Задушаваме ги с капак за няколко минути в сгорещена мазнина - шарлан, докато лукът омекне.
Сипваме подправките - кимион, куркума, бахар, черен и червен пипер, кориандър, хималайска сол и лют червен пипер. Разбъркваме и заливаме с горещия зеленчуков бульон.
Добавяме на ситно нарязаните червени чушки и начупения карфиол, след малко и добре измитата червена леща. Варим под капак около 20 минути до омекване на лещата.
За да постигнем желаната консистенция, отместваме тенджерата за кратко от котлона, съвсем малко пасираме и после пак връщаме на котлона!
Добавяме нарязаните магданоз и спанак към зеленчуковата супа, разбъркваме и варим още около 5 минути!
Вашата супа от леща е готова!
Поднасяме порцията супа от леща, спанак и източни подправки, украсена със стръкчета свеж магданоз, прясно изцеден лимонов сок и арабска питка!
Чудно Вкусно!