Булгур с домати по турски

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
800
4k
4k
1k
4
10/05/2020
"Рецепта от турската кухня - винаги е удоволствие да сервираме булгур с домати на трапезата "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 713
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • булгур - 1 ч.ч.
  • домати - ½ буркан, нарязани
  • доматен сок - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 1/3 връзка, без дръжките
  • джоджен - 3 пресни стръка
  • хималайска сол - 1 равна ч.л., на вкус
  • черен пипер - ½ к.л., равна
  • червен пипер - ½ равна ч.л.
  • шарлан - 1 с.л.
  • вода - 2 ч.ч. изворна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка загряваме слънчогледово масло – шарлан и в него сваряваме нарязаните на ситно лук и чесън.

Добавяме старателно измития и отцеден булгур. Сипваме 3 с.л. доматен сок (домашно стерилизиран) и подправяме с хималайска сол, червен и черен пипер.

Прибавяме нарязаните домати и заливаме с 2 ч.ч. изворна вода. Разбъркваме и варим около 15 минути.

Измиваме и нарязваме на ситно магданоза и пресния джоджен. Прибавяме ги с разбъркване, поставяме капака и варим още около 15 минути до готовност на варивото.

След като ястието с булгур е сварено, го дръпваме от котлона и оставяме за 10 минути с капак, за да набъбне булгурът и поеме всички вкусове.

Поднасяме чудно вкусния и ароматен булгур с домати по турски – топъл, в дълбока керамична чиния, поръсен с нарязан пресен магданоз.

Страхотен булгур с домати, който можете да сервирате с турска салата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар