Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Булгур със пилешко по турски

Булгур със пилешко по турски

Dimitar QnkovDimitar Qnkov
Новак
22144
Булгур със пилешко по турски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • булгур - 3 ч.ч.
  • пилешки бутчета - 6 бр.
  • зехтин
  • масло - краве
  • олио
  • доматен сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Пилешките бутчета се измиват хубаво и се слагат в подходящ съд за варене. След като се сварят, бутчетата се отделят в чинийка а бульонът го оставяме.

2. Избираме подходящ съд, в който ще запържим булгура със зехтин, олио и краве масло. След запържването булгурът се вари малко с гъст доматен сок, след което се добавя бульонът от бутчетата.

3.Бутчетата се запържват.

4. След като булгурът е готов, се насочваме към сервиране. За сервирането използваме плитка чинийка. Нужна е и форма за крем карамел. Във формата слагаме булгур, след което го поднасяме във чинийката и слагаме едно бутче. За декорация можем да добавем нарязан лимон и/ли кисели краставички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: