Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Мека пърленка на фурна за диабетици

Мека пърленка на фурна за диабетици

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Мека пърленка на фурна за диабетици
Снимка: Яница Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
65 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
95 мин.
Порции
3
"Хапвайте с удоволствие и мярка и не пропускайте да опитате тази ароматна пърленка на фурна, подходяща за диабетици"

Необходими Продукти

  • типово брашно - около 300 - 350 г
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • мая - 2/3 пак. суха
  • сол - 1/2 с.л.
  • течен подсладител - 3 - 4 капки за диабетици
  • олио - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • вода - около 1 ч.ч., топла
  • маково семе - 2 - 3 щипки за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват киселото мляко, подсладителят, олиото и белтъкът от яйцето.

В друга се пресява брашното, прибавя се солта, яйчената смес и сухата мая.

Разбърква се и се добавя топла вода. Замесва се меко тесто.

Слага се в намазнена купа да втаса на топло - около 30 минути.

После се разстила в тава с диаметър около 30 см.

Пърленката се намазва се с разбития жълтък с малко вода и олио.

Втасва на топло 30 минути, после се пече в загрята фурна на 180 градуса за 25-30 минути.

След като се изпече, пърленката за диабетици се покрива с кърпа да омекне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: