Шербет за Тулумби и Баклава

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
161
570
1k
213
1
09/05/2020
"Страхотен шербет, който може да ползвате за заливане на толумбички и баклава "
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо173
  • Преглеждания за месеца173
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • вода - 400 мл
  • мед - 100 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • лимонов сок - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ дълбок съд или малка тенджера (в противен случай сместа ще изкипи) изсипете водата, меда и захарта и ги поставете на котлона, който сте включили на средна степен. В моя случай е на 6 от 10 степен.

Варете всичко така за около 10 минути и след това добавете и лимоновия сок. Лимоновият сок се добавя, за да не се захароса нашият шербет, след като се охлади.

И се ври за още 10 минути.

По желание, разбира се, не е проблем да смесите абсолютно всички съставки за захарния сироп и да ги оставите да се варят за 20 минути.

Смъкнете от котлона (след 20 минути варене, нивото на течността ще се е редуцирала с около 1 см.)

Оставете на хладно да изстине и залейте вашата баклава или толумбички.

Рецептата за Шербет за Тулумби и Баклава е изпълнена!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар