Начин на приготвяне
В подходящ дълбок съд или малка тенджера (в противен случай сместа ще изкипи) изсипете водата, меда и захарта и ги поставете на котлона, който сте включили на средна степен. В моя случай е на 6 от 10 степен.
Варете всичко така за около 10 минути и след това добавете и лимоновия сок. Лимоновият сок се добавя, за да не се захароса нашият шербет, след като се охлади.
И се ври за още 10 минути.
По желание, разбира се, не е проблем да смесите абсолютно всички съставки за захарния сироп и да ги оставите да се варят за 20 минути.
Смъкнете от котлона (след 20 минути варене, нивото на течността ще се е редуцирала с около 1 см.)
Оставете на хладно да изстине и залейте вашата баклава или толумбички.
Рецептата за Шербет за Тулумби и Баклава е изпълнена!